Machtigingen
Toegang tot Presence geldt per . Je geeft een persoon of een rol de mogelijkheid om een werkruimte te bekijken, te beheren, of geen van beide. Dat kun je doen voor één werkruimte of voor elke werkruimte in het account.
Beheren omvat bekijken. Je hoeft nooit beide toe te kennen.
Accountbeheerders hebben dit allemaal al. Je hoeft het niet opnieuw toe te kennen.
Eén werkruimte
Ga naar Instellingen → Werkruimte → Machtigingen en wijs personen en groepen toe aan de geselecteerde werkruimte:
- Kan bekijken - de resultaten, merken, onderwerpen en antwoorden van deze werkruimte bekijken.
- Kan beheren - alles wat bekijken toestaat, plus de werkruimte, de bijbehorende merken en onderwerpen en deze machtigingenlijst bewerken, en de werkruimte verwijderen.
Zo geef je één team toegang tot één werkruimte zonder dat het de andere werkruimtes kan zien. Een gebruikelijk patroon is Kan beheren voor hun eigen werkruimte en niets anders.
Zoek boven de lijst naar een persoon of groep. Overeenkomsten die al in de lijst staan, blijven daar staan, zodat je hun niveau kunt wijzigen of ze kunt verwijderen. Overeenkomsten die niet in de lijst staan, verschijnen met een plusteken: klik erop om ze toe te voegen met Kan bekijken en verhoog dit vervolgens naar Kan beheren als ze de werkruimte moeten beheren.
Iedereen is de ingebouwde groep voor het hele account. Als je deze groep Kan bekijken geeft, kan elke gebruiker van het account de werkruimte bekijken.
Je kunt alleen gebruikers en groepen toevoegen die bij dit account horen. Alleen iemand die de werkruimte kan beheren, kan deze lijst openen. Wijzigingen worden meteen toegepast.
Als je je eigen beheertoegang verwijdert en je die niet op een andere manier hebt, kun je die niet opnieuw aan jezelf geven.
Elke werkruimte
Bij een gebruiker of rol kun je onder Presence het volgende toekennen:
- Kan alle werkruimtes beheren - elke werkruimte beheren, ook werkruimtes die later worden aangemaakt. Omvat ook het bekijken ervan en het aanmaken van nieuwe werkruimtes.
- Kan alle werkruimtes bekijken - elke werkruimte bekijken, ook werkruimtes die later worden aangemaakt.
- Kan nieuwe werkruimtes aanmaken - werkruimtes aanmaken. De maker krijgt volledige machtigingen voor elke werkruimte die deze aanmaakt.
Deze opties zijn bedoeld voor mensen die toegang moeten hebben tot Presence als geheel, niet alleen tot de werkruimtes waaraan je ze hebt toegevoegd.
Sommige mensen krijgen toegang tot een werkruimte zonder een eigen rij. Heeft ook toegang in de machtigingenlijst van de werkruimte vermeldt waarom: ze beheren het account, ze kunnen elke werkruimte beheren of ze kunnen elke werkruimte bekijken.
Gerelateerd
- Werkruimtescherm - naam, identiteit en meting voor de geselecteerde werkruimte
- Rollen
- Gebruikers