Hoppa till innehåll
SilktideHjälp

Behörigheter

Åtkomst till Presence gäller per . Du ger en person eller en roll möjlighet att se en arbetsyta, att administrera den eller inget av detta. Du kan göra det för en arbetsyta eller för alla arbetsytor i kontot.

Administratörsbehörighet inkluderar visningsbehörighet. Du behöver aldrig ha båda.

Kontoadministratörer har redan alla dessa behörigheter. Du behöver inte tilldela dem igen.

En arbetsyta

I Inställningar → Arbetsyta → Behörigheter tilldelar du personer och grupper till den arbetsyta du har valt:

  • Kan visa – se resultat, varumärken, ämnen och svar för den här arbetsytan.
  • Kan administrera – allt som visningsbehörighet ger, plus att redigera arbetsytan, dess varumärken och ämnen, den här behörighetslistan samt att ta bort arbetsytan.

Så här ger du ett team tillgång till en arbetsyta utan att låta dem se de andra. Ett vanligt upplägg är Kan administrera för deras egen arbetsyta och inget annat.

Sök efter en person eller grupp ovanför listan. Träffar som redan finns i listan ligger kvar, så att du kan ändra deras behörighetsnivå eller ta bort dem. Träffar som inte finns i listan visas med ett plustecken: klicka för att lägga till dem med Kan visa och höj dem sedan till Kan administrera om de ska administrera arbetsytan.

Alla är den inbyggda gruppen för hela kontot. Om du ger den Kan visa kan alla användare på kontot se arbetsytan.

Du kan bara lägga till användare och grupper som tillhör det här kontot. Endast någon som kan administrera arbetsytan kan öppna den här listan. Ändringarna börjar gälla så snart du gör dem.

Om du tar bort din egen administratörsbehörighet och inte har den på något annat sätt kommer du inte att kunna ge dig själv behörigheten igen.

Alla arbetsytor

På en användare eller roll, under Presence, kan du ge följande behörigheter:

  • Kan administrera alla arbetsytor – administrera alla arbetsytor, även sådana som skapas senare. Inkluderar att se dem och skapa nya.
  • Kan se alla arbetsytor – visa alla arbetsytor, även sådana som skapas senare.
  • Kan skapa nya arbetsytor – skapa arbetsytor. Den som skapar en arbetsyta får full behörighet till varje arbetsyta som de skapar.

Dessa behörigheter är avsedda för personer som ska ha tillgång till Presence i sin helhet, inte bara till de arbetsytor som du har lagt till dem i.

Vissa personer får tillgång till en arbetsyta utan en egen rad. Har också åtkomst i arbetsytans behörighetslista anger varför: de administrerar kontot, kan administrera alla arbetsytor eller kan se alla arbetsytor.

Relaterat

Senast uppdaterad

Var den här sidan hjälpsam?