Roolit-näyttö
Roolit ovat uudelleenkäytettäviä käyttöoikeusryhmiä, jotka määritetään käyttäjille. Niiden avulla voit määrittää käyttöoikeudet työn tai vastuualueen perusteella sen sijaan, että määrittäisit jokaisen käyttäjän erikseen.

Sisäänrakennetut ja mukautetut roolit
Tili sisältää tavallisesti yleisrooleja, kuten Tilin järjestelmänvalvojat ja Kaikki. Sisäänrakennetuilla rooleilla on väri, jonka avulla voit erottaa ne toisistaan henkilön nimen vieressä. Voit lisätä kohdennetumpia rooleja tiimeille, jotka tarvitsevat tietyn käyttöoikeusyhdistelmän.
Suunnittele roolit huolellisesti
- Myönnä vain vähimmäiskäyttöoikeudet, joita henkilö tarvitsee työnsä tekemiseen.
- Pidä roolien nimet tilin järjestelmänvalvojille ymmärrettävinä.
- Suosi pientä määrää merkityksellisiä rooleja useiden lähes päällekkäisten roolien sijaan.
- Tarkista tehokkaat hallinta- ja muokkauskäyttöoikeudet säännöllisesti.
Avaa rooli tarkastellaksesi tai muuttaaksesi sen käyttöoikeuksia. Muutokset vaikuttavat kyseiseen rooliin määritettyihin käyttäjiin.
Presencessä roolille voidaan myöntää oikeus nähdä kaikki markkinat, hallinnoida kaikkia markkinoita tai luoda markkinoita. Katso Käyttöoikeudet. Yhden markkinan käyttöoikeus määritetään kyseisellä markkinalla.
Vastuualueet
Roolin käyttöoikeuksien Vastuualueet-osiossa määritetään, mitkä vastuualueet sen jäsenet voivat valita Omissa asetuksissa:
- Voi käyttää kaikkia vastuualueita antaa jäsenille mahdollisuuden valita minkä tahansa niistä. Tilin järjestelmänvalvojat voivat aina tehdä niin.
- Voi käyttää tätä vastuualuetta luettelee kaikki vastuualueet. Valitse ne, joita tämän roolin jäsenet voivat käyttää.
Henkilö, jolle on myönnetty vähintään yksi vastuualue minkä tahansa hänen roolinsa tai omien käyttöoikeuksiensa kautta, voi valita vain niistä. Henkilö, jolle ei ole myönnetty yhtäkään, voi valita minkä tahansa. Katso Vastuualueet-näyttö, jotta näet, mitä kukin henkilö tällöin näkee.